Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Daagt je uit!

Reacties

Titia Bredée, voorzitter college van bestuur Helicon Opleidingen


Hans Fuchs, Stichting Openbare Basisscholen Helmond


Eugène Bernard, Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

Warme herinneringen bewaar ik over de besprekingen/verkenningen die wij samen hebben gedaan. Je zorg voor het welbevinden van je mensen, nu en in de toekomst, zal mij zeker bij blijven. Veel dank, Lambèrt. Geniet verder van het leven.


Cyrille van Bragt, lid college van bestuur Helicon opleidingen

 


Charles van Wettum, Rector/ bestuurder JTC / SOVOR Roosendaal

Beste Lambèrt, we hebben elkaar niet heel veel meegemaakt, maar je maakte wel altijd dezelfde indruk: rustig, beheerst, 'alles onder controle'. Je bijdragen waren altijd relevant, zonder poespas en to-the-point. Het onderwijs verliest een waarde(n)volle bestuurder, die zonder problemen deskundigheid en ervaring ter beschikking stelde, altijd bereid was om te delen en daarmee een pijler van onze 'club' was. We gaan je missen … Ik wens je een goede tijd, met alle goeds voor jou en voor allen die je lief zijn.


SWV Helmond-Peelland VO

Het SWV Helmond-Peelland VO heeft Lambèrt enkele weken geleden verrast met een video waarin zij ieder op geheel eigen wijze de samenwerking beschrijven en hun waardering hebben uitgesproken voor Lambèrt.

Van links naar rechts: Arn Bressers, rector-bestuurder Commanderij College, Elke Oegema, rector IVO Deurne, Hannie Smolders, voorzitter ACT SWV Helmond-Peelland VO, Hans Mathijssen, conrector Willibrord gymnasium, Hans Schapenk, bestuurder scholengroep Rijk van Nijmegen, Hilbert de Vries, voorzitter college van bestuur SSOE, Irma van Nieuwenhuijsen, rector Varendonck College, John van Dijen, directeur-bestuurder Emiliusschool, Lenneke Voskuil, beleidsmedewerker SWV Helmond-Peelland VO, Liesbeth van den Oever, voorzitter college van bestuur Zuiderbos, Marije Hertroijs, algemeen directeur Berkenschutse, Marja van Leeuwen, directeur SWV Helmond-Peelland VO, Paul Metzemaekers, rector OMO-scholengroep Helmond, Mark de Vries, voorzitter OPR SWV Helmond-Peelland VO, Annemieke van den Hoven, oud-voorzitter OPR SWV Helmond-Peelland VO.


Michel van den Berg, Zonnedauwgroep

Lambėrt, nagenoeg tegelijk nemen we afscheid van het onderwijs.
Jij: onderwijsman in hart en nieren. Ik: heb het moeten leren. We hebben vele ontmoetingen gehad met elkaar. Jij in jouw rol als rector/bestuurder, ik in diverse rollen. Van klant-leverancierrelatie tot lid van de RvT van Optimus waar ik laatstelijk bestuurder was. Onze wegen hebben zich gekruist en zullen dat zeer waarschijnlijk blijven doen. Ik vind je doortastend, altijd rustig, humorvol, aimabel, deskundig en getuigen van een realistische blik op de wereld en het onderwijs. Ik dank je voor de wijze lessen die ik van je heb ontvangen en hoop je spoedig weer te zien. Ik wens je samen met je gezin een mooie tijd toe.


Geert-jan Nillesen, vestigingsdirecteur Molenstraat

In het afscheidswoord van Geert-jan zitten alle 26 letters van het alfabet. Hieronder de eerste 8: 
Je neemt binnenkort Afscheid als Bestuurder. Dit afscheid komt niet onverwacht maar is voor onze school wel heel jammer. Je hebt je altijd geprofileerd als een uiterst kundige en prettige bestuurder. Voor mij ben je echter veel meer geweest dan dat. Je bent ook zeker mijn Coach geweest en hebt naar mij toe een enorme Drive laten zien. Ik heb je ervaren als een Eerlijke man, die recht door zee is. Ik wist wat ik aan je had en heb veel vertrouwen ervaren. Je bent Fanatiek en Gedreven. Of het nu gaat over de school of over onze favoriete voetbalclub, in alles liet je zien met volle overtuiging achter je keuzes te staan. Niet voor niets is één van je gevleugelde uitspraken: “bij twijfel niet inhalen”.

Het Jan van Brabant College is jou veel dank verschuldigd evenals de stad Helmond. Jij hebt absoluut bijgedragen aan de positieve groei van de stad en je hebt je hierin ook altijd ingezet voor alle inwoners van de stad, ongeacht hun achtergrond of afkomst. Mede dankzij jou is het Openbare Onderwijs sterk verankerd in stad en regio.

Lambèrt, voor de eerste en dus niet voor de laatste keer, hartelijk bedankt wat jij hebt gedaan voor de school, de stad maar zeker ook voor mij persoonlijk.


Ger Jan Onrust, afdelingsleider vwo Molenstraat

Nog niet zo lang geleden hadden we het volgende:
Voorzitter MR was een historicus
Secretaris MR was een historicus
Afdelingsleider havo was historica
Afdelingsleider vwo was historicus
Vestigingsdirecteur was historicus 
Bestuursvoorzitter was historicus

En binnenkort?
Voorzitter geen historicus
Secretaris geen historicus
Afdelingsleider havo vertrekt
Bestuursvoorzitter stopt er mee
Wat moet er van ons worden?

Maar ja, we hebben nog wel altijd de minister-president en de koning!


Ruud van Horssen, afdelingsleider Gasthuisstraat

Hoi Lambèrt, ik wil je heel veel succes wensen in de toekomst en wil je bedanken voor alle steun en het vertrouwen dat ik van je heb gekregen in de afgelopen jaren. 
Het was fijn dat je regelmatig even langskwam en dan echt de tijd nam om te horen hoe het hier op de Gasthuisstraat ging en wat er speelde. 


Iris Brugman, afdelingsleider tto Molenstraat

Beste Lambèrt,
Kundig, welbespraakt en doordacht
Ben je toch wat ontevree
Want we staan nog in de wacht
Voor een nieuw gebouw
Daarvoor was je steeds in touw
Maar je liet je niets spelden
Op je mouw
Want wat je vertelde
In de raadszaal tijdens je betoog
Had tot effect dat er wat bewoog
De gemeente kwam tot daden
Die nieuwe wegen en paden
Deed ontstaan 
Door Covid-19 
Lijkt dat nu weer van de baan
Maar je zult zien 
Wij zetten jouw strijd voort
Want dat is hoe het hoort
Als de leider met pensioen gaat
En iets belangrijks te volbrengen achterlaat

Lambèrt, dank dat je altijd voor de Jan hebt gestaan
We hebben gezien: je hebt het met heel je hart gedaan!


Verrassingsbezoek burgemeester en wethouder

Donderdag 25 juni kwamen burgemeester Blanksma en wethouder Dortmans als verrassing Lambèrt bedanken en persoonlijk afscheid nemen.


Stephan Stevens, afdelingsleider Deltaweg

Dag Lambèrt, nog éénmaal voorpaginanieuws in de krant van zaterdag 27 juni! Dat mocht ook wel na de 20 jaren dat je voor het Jan van Brabant je diensten hebt bewezen.  Daaruit maakte ik op dat je prettig kunt terugkijken. Hoewel je werkzaamheden niet altijd voor alle personeel in beeld waren weet ik dat je op jouw functioneringsniveau veel hebt kunnen betekenen voor onze school.

Meedenkend rondom ontwikkelingen onderwijs, facilitering personeel, huisvesting, management en vele andere zaken, heb je veel mogelijk gemaakt en mede gerealiseerd. Daar wil ik je hartelijk voor dank zeggen. Ik vond het prettig als je af en toe eens binnen liep en op je gemak informeerde naar de beslommeringen die mij bezighielden. Altijd met wat humor en realiteitszin.

Dat er personele gevolgen zouden komen naar aanleiding van de krimp stond wel vast maar heb je toch tot dit jaar kunnen voorkomen. Daarmede goed op onze portemonnee gepast dus. Begreep van je dat je niet gaat achteroverleunen maar dat had ik ook niet verwacht. Je zult nog wel in de nodige bestuurlijke gremia en op het boerenland actief blijven.

Ik vind het jammer dat de algemene situatie nu je afscheid anders vorm heeft gegeven dan gepland. Ik wens je een hele prettige toekomende tijd toe samen met Wilma en je (klein) kinderen.

Hartelijk dank voor je inzet en betrokkenheid.


Lisette Jansen, afdelingsleider havo Molenstraat

Beste Lambèrt, nadat je ruim 20 jaar je beste krachten gewijd hebt aan het openbaar onderwijs in Helmond en natuurlijk in het bijzonder het onderwijs op het Jan van Brabant College, ga je nu genieten van je kleinkinderen. Een mooier doel kun je je bij je pensionering niet wensen. Ik heb mogen meemaken dat het Jan van Brabant College onder jouw bewind groeide tot een bloeiende scholengemeenschap waar alle kinderen van elke afkomst en elk niveau terecht kunnen, of het nu op de Molenstraat, de Deltaweg of de Gasthuisstraat is. Je hebt je ervoor ingezet om al deze leerlingen onderwijs te bieden. Allemaal kregen ze de kans om zich te ontwikkelen en daarmee een goede plaats in de maatschappij te verwerven, dit alles met respect voor ieders eigenheid en ieders mogelijkheden. Dat is voor een belangrijk deel jouw verdienste geweest en daar mag je trots op zijn.
Dat je uiteindelijk niet al je doelen hebt kunnen verwezenlijken is jammer maar tegen een pandemie ben zelfs jij niet opgewassen. Je laat het Jan van Brabant College achter als een gezonde, bloeiende school met een deskundig bestuur, een sterke schoolleiding en fantastische medewerkers. Met deze basis zal de school, ondanks alle ontwikkelingen die nog komen gaan, nog een lange toekomst tegemoet gaan.


Dirk-Jan Hogervorst, afdelingsleider Deltaweg

Beste Lambèrt, ik heb je als een fijne collega / bestuurder ervaren. Duidelijk en hart voor de zaak. Ik wil je vanuit mijn rol als afdelingsleider bedanken voor de coaching en wijsheden die ik van je heb mogen ontvangen. Daarnaast was je er voor mij op de momenten dat er lastige zaken met ouders speelden. Ik waardeer de steun die ik toen van je heb gekregen. Ik wens je alle goeds toe in de toekomst.


Lisette Branten-van Hoof, Raad van Toezicht, Rotary

Dag Lambèrt, wij kennen elkaar al heel wat jaren. Ik heb jou leren kennen als een zeer aimabel mens. Een kundig mens ook. Jouw school, de leerlingen, de maatschappij hierom heen stonden altijd voorop. Dat was jouw missie. Verder sta en stond ik versteld van jouw dossierkennis. Hier kon altijd een beroep op worden gedaan. Daarnaast weet ik dat je je altijd hebt ingezet voor mensen in de samenleving die het moeilijk hebben, ook buiten de school om. Ook hiervoor een pluim. Lambèrt, hartelijk dank voor jouw inzet, missie en resultaten. Het ga je goed. Geniet samen met Wilma van jouw pensioen. Jou kennende zal jouw tijd al snel weer gevuld zijn.


Thomas Kok, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, veel geluk en gezondheid voor de toekomst. Geniet ervan!


Roel Graafmans, Jan van Brabant College

Beste Lambert, het werk zit er op. Ik wil u veel geluk toewensen en natuurlijk de nodige ontspanning. Dank je wel voor de persoonlijke interesse die u altijd heeft getoond. Ik heb dat altijd knap van je gevonden (aangezien het grote personeelsbestand) en als zeer prettig ervaren. Dank u wel.


Leenderd van der Deijl, Arentheem College

Beste Lambèrt, gedurende ruim 13 jaar heb ik in ORION-verband, en later ook in het onvolprezen samenwerkingsverband, veel met jou mogen samenwerken, en dat was altijd plezierig en vruchtbaar. Wat mij opviel was dat jij je immer en zonder enige reserve inzette voor het 'algemeen belang'. Je had een hekel aan 'spelletjes' en verborgen agenda's. Je haalde geregeld spreuken van je moeder zaliger aan om ons belangrijke lessen bij te brengen. Voor jou - en gelukkig ook voor vele anderen! - gold in sterkte mate 'afspraak is afspraak'. Ja is ja, en nee is nee. Hoewel onze scholen nog in enige mate concurrenten waren, speelde dat in onze contacten nooit een rol. We werkten samen op basis van vertrouwen en dat heb ik altijd bijzonder gewaardeerd. Hartelijk dank voor de prettige samenwerking en de fijne contacten! Ik wens je alle goeds toe voor de levensfase die nu volgt. Uiteraard hoop ik dat we contact met elkaar zullen blijven houden, sterker nog, daar ga ik van uit. Hartelijke groet, en het ga je goed!


Joni van Lieshout, Jan van Brabant College

Hoi Lambèrt, dank voor jouw harde werk en inzet voor onze school. Ondanks dat ik pas 5 jaren werkzaam ben op het Jan van Brabant, heb ik wel jouw passie voor onze school en het onderwijs mogen ontmoeten en ervaren. Ik heb je ook persoonlijk mogen leren kennen, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog regelmatig terugdenk aan het personeelsuitje op de golfbaan waarbij ik je haast raakte met mijn slag. Ik dacht ''daar gaat mijn baan'' maar gelukkig liep het goed af. Sindsdien heb ik nooit meer een golfclub of -bal aangeraakt... Bedankt voor jouw enthousiasme en gedrevenheid voor onze school. Ik hoop dat we dit kunnen en mogen voortzetten in de jaren die nog gaan komen. Geniet van je pensioen en wie weet treffen we elkaar nog eens.


Tom Reichrath, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, ik heb je in de afgelopen jaren leren kennen als een man met hart voor de zaak. De belangen van het Jan van Brabant College werden altijd voorop gezet. Kritische vragen of vragen die de diepte in gingen tijdens een van de vergaderingen waren nooit een probleem, want je bereidde je altijd tot in detail voor. Ik heb deze samenwerking als zeer plezierig ervaren. Ik wil je heel veel geluk, rust en plezier toewensen in de aankomende periode en heel veel succes met alle uitdagingen, projecten en andere werkzaamheden die nog op je pad terecht zullen komen. Het ga je goed.


Marleen van Kempen, Jan van Brabant College

Lambèrt, heel hartelijk dank voor de gesprekken, de steun, belangstelling en hulp in de afgelopen jaren. Vooral je rust en duidelijkheid hebben erg geholpen op de momenten die ertoe deden. Erg jammer dat een persoonlijke handdruk niet kan worden gegeven. Ik wens je heel veel geluk in de toekomst. Geniet!


Huub Willems, Jan van Brabant College

Na 20 jaar onderwijservaring begon ik in 2002 op het Jan van Brabant College aan een nieuw avontuur. Ik ben je nog steeds dankbaar voor de ondersteuning die je me tijdens de moeilijke beginperiode op "De grote Jan" hebt gegeven. En nu, 18 jaar later, gaan we allebei deze mooie school verlaten. Het ga je goed.


Maureen Rijs, Jan van Brabant College

Lambèrt, bijna 20 jaar hebben we met plezier op "het Jan" samengewerkt. Kees en ik zijn elkaar tegen gekomen op de "kleine Jan" en ons gezin is ontstaan, dankzij het Jan van Brabant en mede dankzij jouw aannamebeleid ;) Bedankt voor de fijne jaren. Geniet van het pensioen samen met jouw vrouw, kinderen en vrienden. Geniet van het goede leven.


Carel Dahmen, gepensioneerd beleidsadviseur gemeente Helmond

Lambèrt, wij kennen elkaar al sinds de jaren negentig toen de ROC vorming gestalte kreeg en ik de kar mocht trekken van de MBO fusies in Helmond, uiteindelijk resulterend in ROC Ter AA. Voordat je naar de Jan van Brabant kwam was je geïnteresseerd in het onderwijs in de regio Helmond. Vanuit jouw provinciale functie heb je steun gegeven aan ons streven naar een eigen ROC. In jouw beginperiode in Helmond kwamen wij elkaar frequent tegen rond de schaalvergroting in het katholiek VO en de relatie hiervan tot het openbaar VO. Diepgewortelde antipaapse gevoelens staken de kop op in de Helmondse samenleving waardoor een VO-structuur van beide denominaties geen haalbare kaart bleek te zijn. Enkele jaren later ontmoetten we elkaar in het SWV VO-SVO waar ik de coördinatie van mocht verrichten. Daarin heb ik steeds jouw steun mogen ervaren in het streven tot evenwichtige verhoudingen te komen in het VO in stad en regio. In die tijd was een machtsevenwicht erg belangrijk tussen enerzijds OMO en anderzijds het openbaar en algemeen bijzonder onderwijs. Een mooie anekdote uit die tijd was mijn onderzoek naar de achtergronden van de keuze voor het openbaar VO van enkele Liesselse jongeren. Hoe gevoelig deze keuze lag bleek uit de vethitte discussies met de Deurnese schoolleiders. Gelukkig liggen die jaren ver achter ons en kunnen we ons dit anno 2020 niet meer voorstellen.Het is vooral ook door jouw inzet dat de verhoudingen zijn genormaliseerd (en reken maar dat Antoinette werk gaat maken van de gelijkheid in de huisvestingsbekostiging 😏). Lambèrt je was voor mij meer dan een collega. Als ik het in mijn functies even moeilijk had kon ik altijd rekenen op een open deur aan de molenstraat in die prachtige directiekamer. Voor mij is het alweer zes jaar geleden en het lijkt wel de dag van gisteren -zeker als ik dit opschrijf. Lambèrt het ga je goed! Blijf dingen in het onderwijs ondernemen! en we komen elkaar vast wel eens tegen al is het maar op Facebook 😀.


Bart van der Meijs, Stichting Neutraal Onderwijs Wilhelmina

Beste Lambèrt, vele jaren - (hoeveel weet ik niet eens) - gezamenlijk het onderwijs in Helmond mede enige gemeenschappelijke vorm gegeven (vooral OHS en OOGO). Jij vanuit het VO voor de Jan van Brabant op jouw karakteristieke manier, nadenkend - vele zijden belichtend - ook reflecterend - immer met respect reagerend en collegiaal. Helaas geen "live" momentje om elkaar flink de handen te schudden, absoluut meer uit het oog maar zeker niet minder uit het hart. Vooral veel geluk, gezondheid en succes in het leven na Jan.... Van harte gegroet, mede namens Team, Bestuur en MR Wilhelminaschool


Bas Knapen, LX architecten

Beste Lambèrt, dank voor de jarenlange prettige samenwerking en dank voor het vertrouwen dat je in ons hebt gehad. We herinneren jou als een open minded, toegankelijk en inspirerend persoon. Samen hebben we Jan van Brabant jaar na jaar een beetje mooier mogen maken! Namens het team van LXarchitecten.


Carla Grootjen, Interim management en advies

Ha dag Lambèrt, wat jammer dat ik niet persoonlijk afscheid van je kan nemen! Volgens mij heb je 21 jaar hard gewerkt voor - en met de mensen van - het Jan van Brabant. Het is een mooie school, in veel opzichten, mede dankzij jou. In onze persoonlijke contacten houd ik vast dat je altijd eigenwijs en eigenzinnig was en bent gebleven. En hart hebt voor je organisatie en de dingen die je deed. Ik vind dat mooie eigenschappen..., ze zorgen er namelijk voor dat je op veel plekken veel kan bereiken, zo ook in het onderwijs. Ik hoop dat je tevreden terugkijkt op deze 21 jaar en op de werkzame jaren ervoor. Niet te veel achter de geraniums gaan zitten, Lambèrt, er zijn genoeg organisaties die mensen zoals jij goed kunnen gebruiken! Geniet van het terugblikken en van het vooruit kijken.


Leo Swaans, Brabants Overleg Vakantieplanning

Beste Lambèrt, vanuit m'n eigen ervaring kan ik iedereen aanraden om gewoon met pensioen te gaan wanneer daar de tijd voor is. En die tijd is voor jou gekomen. We hebben enige jaren meer dan prettig samengewerkt in het BOV. We waren prima sparringpartners en jouw inbreng heb ik al die jaren als zeer waardevol en prettig ervaren. Dank daarvoor. Het BOV was een van die clubjes waar gelukkig alleen maar over vakantie werd gesproken. Helaas kan ik je niet persoonlijk de hand schudden. Bel of mail me een keer na de zomer, dan gaan we samen ergens lunchen. Ik wens je een mooie zomer toe en voor daarna veel wijsheid, tijd en doe de dingen die je graag doet.


Peter Snijders, burgemeester gemeente Zwolle

Beste Lambèrt, met heel veel genoegen en plezier denk ik terug aan ons bestuurslidmaatschap van VOS/ABB, de werkgeversorganisatie voor het openbaar onderwijs. In een transitiefase zijn we beiden door toenmalig directeur Ritske van der Veen gevraagd om het bestuur te komen versterken en een nieuwe weg in te slaan. Met jou in het bestuur was er durf, slagkracht en continuïteit! Maar bovenal altijd de menselijke maat en het vertrouwen om met elkaar de goede dingen te doen. Dank voor wat je voor het onderwijs maar vooral voor jongeren hebt betekend. Kansen geven om tot ontwikkeling te komen! Veel plezier in je volgende levensfase en altijd van harte welkom in de mooie Hanzestad Zwolle.


Bart Verstijnen, teamleider Strabrecht College

Beste Lambèrt, dank voor het ‘runnen’ van het Jan van Brabant de afgelopen decennia. Toen ik zelf nog leerling was van de vestiging aan de Molenstraat zag ik je binnenkomen. ‘Een jonge frisse man’ die aan het roer kwam. In al die jaren, de mooie foto’s zijn daar het bewijs van, is dat jonge er wel een beetje af gegaan, maar dat frisse is altijd gebleven. Op verschillende vlakken hebben we met elkaar samengewerkt en daarbij was het voor mij persoonlijk erg inspirerend hoe je beslissingen nam, zaken verwoordde en tegen zaken aankeek. Tot aan je pensioen toe zo scherp als een mes. Het meesterwerk waarmee jij afscheid wilde nemen; de nieuwbouw/verbouw van de vestiging aan de Molenstraat, komt helaas genoeg niet samen met je afscheid van het Jan van Brabant. Echter, heb je precies in de lijn zoals we jou kennen op een duidelijke manier aandacht gekregen voor dit onderwerp, waardoor dit in de toekomst vast voor elkaar komt. Dank voor de samenwerking. Geniet ervan.


Peter Sanders, Security Professionals

Weinig mensen hebben zo een positieve indruk op me achtergelaten, als Lambert deed. Niet alleen als zakelijke relatie maar juist ook als mens. Iemand waar het naast dat het prettig is om met hem om te gaan je ook telkens laat vertrekken met het gevoel dat je beter bent geworden van het gesprek. Lambèrt, ik wens je heel veel succes en geniet van de toekomst want dat is wat je toekomt.


Jos Kusters en Yvonne Kops, Raad van Bestuur vereniging OMO

Beste Lambèrt, dank voor vele jaren collegiale samenwerking in Helmond ten behoeve van alle leerlingen uit de stad en de nabije omgeving. Graag zetten we die samenwerking voort met Geert-jan Nillesen. We wensen jou een actieve en gezonde toekomst toe. Met een hartelijke groet op afstand.


Jos Bosch, voormalig rector Pius X-College Bladel

Beste Lambèrt, binnen ORION-verband hebben we samen een mooie en inspirerende tijd doorgemaakt. Het was erg prettig om met jou samen te werken. Heel veel zaken op het domein van bedrijfsvoering werden door jou gecoördineerd of geregeld voor de scholen. Jouw stijl van werken kan ik het beste typeren als doelgericht en pragmatisch. Daardoor werden zaken snel en efficiënt geregeld . Tijdens de rectorenreis naar Canada hebben we regelmatig intensief met elkaar gesproken, daardoor hebben we elkaar beter leren kennen. Door jouw betrokkenheid , passie maar vooral inzet is het algemeen toegankelijk onderwijs in Helmond excellent op de kaart gezet. Het gaat je goed Lambert! Gun jou en je naasten een mooie, fijne en vrij te besteden tijd in goede gezondheid!


Jan Hendrikx, voorzitter Reizigersoverleg Brabant

Beste Lambèrt, namens het bestuur van Reizigersoverleg Brabant wil ik je hierbij hartelijk bedanken voor je inzet en betrokkenheid. De afgelopen 9 jaar heb je als lid van de algemene ledenvergadering de belangen van de Orion scholen op het gebied van openbaar vervoer steeds weer kunnen behartigen. Je altijd alerte aanwezigheid was een aangename en waardevolle toevoeging tijdens onze bijeenkomsten. Wij wensen je veel geluk.


Hans van Kessel

Hoi Lambèrt, ooit moet het er van komen, afscheid en je carrière afsluiten. Jammer dat het niet kan gaan met een receptie en festiviteiten, maar even goed wens ik je een heel plezierige komende tijd toe. Je hebt je klus geklaard en naar tevredenheid!


Hanneke Kerkhof, Jan van Brabant College

Dag Lambèrt, bedankt voor de fijne samenwerking. Heel veel plezier en gezondheid gewenst in je verdere avonturen.


Khalid Saber, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, als secretaris van de GMR hebben we de afgelopen jaren vaak moeten overleggen. Op een of andere manier duurden de vooroverleggen altijd net wat langer dan ik had gepland :). Nooit erg gevonden, want naast het voorbespreken van zware agendapunten was er altijd ruimte om over andere zaken te praten. Open, benaderbaar, deskundig en met passie heb jij je ingezet voor het Jan van Brabant. Dank voor de prettige samenwerking. Geniet van je welverdiende pensioen.


Ger Jacobs, voormalig docent Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, we hebben elkaar zo'n kleine 10 jaar gekend. Van het begin af aan wisten we wat we aan elkaar hadden. Het ging niet altijd even goed, maar over een ding waren we het roerend eens, "We waren er voor de opgroeiende burger van een complexe wereld". Dat beseften we allebei en we hebben ieder voor 100% op onze eigen manier aan dat adagium vormgegeven. Het klinkt gek, maar misschien heb ik je na mijn afscheid nog beter leren kennen dan daarvoor. Jij was er bij de begrafenis van mijn vader. Jij was er bij mijn promotie in Leiden. Ik vond het dan ook een eer en het inlossen van een ereschuld toen jij mij vroeg een toespraak te houden tijdens de feestelijke viering van 150 jaar Openbaar Onderwijs in Helmond. Ik wens jou, je vrouw, je kinderen en kleinkinderen veel geluk en een goede gezondheid gedurende jouw naschoolse leven. Ik kan je alvast verklappen dat het echt genieten is. Als je het zou kunnen horen zou ik nu "Toen de hertog Jan kwam varen" inzetten, maar helaas...... Hartelijke groet en geniet ervan.


Nathalie Peijs, PvdA Helmond

Beste Lambèrt, heel veel dank voor al jouw inzet voor Helmond en vooral de Helmondse kinderen en jongeren. Mijn stoeltje veranderde de afgelopen jaren nogal eens, maar overal kwam ik jou tegen. Dat zegt wel wat over jouw bevlogenheid en betrokkenheid. Je bent zeker geen typische bestuurder, maar hebt je voeten altijd in de spreekwoordelijke klei gehouden, je weet wat er speelt op jouw scholen, kent je leerlingen en dat vind ik een groot compliment. Het ga je goed!


Christon van Vught, CvV Rechtspraktijk BV

Hallo Lambèrt, dank voor de plezierige samenwerking en het vertrouwen. Ik hoop dat je gaat genieten van je pensioen en wens je voor de toekomst alle goeds, een goede gezondheid en heel veel geluk!! En wellicht tot ziens.


Ali Saatci, Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, wat ik heel goed aan je vond, is dat je altijd een praatje maakte met je personeel en vroeg hoe het welbevinden was. Dat zal altijd op mijn netvlies blijven. Geniet van je vrije tijd en van een welverdiende pensioen. Het ga je goed.


Greetje Heijmans, voormalig rector Lorentz Casimir Lyceum

Dag Lambèrt, wat jammer dat het geen groots afscheid kon worden. Want je hebt ontzettend veel betekend voor je school en ook voor Orion. In dat verband heb ik je leren kennen: een collega waar je nooit tevergeefs een beroep op deed. En waar ik fijne gesprekken mee had. Soms vaderlijk advies, soms collegiale steun. Ik heb er goede herinneringen aan! Geniet samen met Wilma van de tijd die voor je ligt.


Marieke Reuter, B&T

Beste Lambèrt, we hebben weinig herinneringen op het Jan van Brabant, maar zoveel meer aan de andere kant van de wereld. We hebben ons, samen met jouw Orion collega's, mogen verwonderen om de Chinese cultuur, de gebruiken, de gesprekken en de rituelen. Maar bovenal hebben we ons verwonderd over het Chinese onderwijs. Het was een voedingsbodem voor mooie gesprekken waar jouw diepe waarden voor 'goed onderwijs', 'recht doen aan álle leerlingen' en 'kansengelijkheid' indruk op mijn maakten. Jouw oprechte aandacht voor de mens, de trots waarmee je sprak over de mensen die je liefhebt om je heen staan hebben mij geraakt. Dank voor deze mooie herinneringen, je bent een mooi mens met een groot hart.


Hans Dubach, Arroyo B.V.

Beste Lambèrt, via de Rotary hebben wij elkaar de afgelopen jaren beter leren kennen. Eerst als disgenoten, maar uiteindelijk levert wekelijks een half uurtje met anderen aan tafel zitten niet werkelijke verbondenheid. Jouw stille kracht, die ongeëvenaard is zowel qua stilte als qua kracht, heb ik pas goed leren kennen door de aanpak van een gezamenlijke 'uitdaging', te weten het jaarmeisje Laine uit Canada, dat door onze Rotaryclub werd geadopteerd en een aantal maanden bij verschillende Rotaryleden verbleef, waaronder bij mij en Merieke. Zij bezocht ook De Jan en ze had het in veel opzichten niet gemakkelijk. Vanuit jouw functie heb jij in alle rust, maar ook met vaste hand, en met warmte, de optimale omstandigheden geschapen om haar in staat te stellen haar verblijf tot een succes te maken. Met name tóen ontstond er wat mij betreft een verbondenheid, die mij lang zal heugen, in positieve zin. In Helmond zeggen ze 'groute smoel, ginne skrik'. Jij doet het anders: geen grote bek, maar ook geen schrik. Je stelt je doelen, je kiest je mensen zorgvuldig en stimuleert ze optimaal. Gezamenlijk wordt het doel bereikt. Klasse, chapeau. Het ga je goed.


Leonore Assies, Bibliotheek Helmond-Peel

Beste Lambèrt, in uw loopbaan kwamen we elkaar een aantal keren tegen, met name tijdens grotere bijeenkomsten over kansen voor jeugd en jongeren en de invulling van het programma Tel mee met Taal in Helmond. Ik herinner me vooral uw drive; u bent een sympathieke man met hart voor de Helmondse jongeren en visie op het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid bij deze doelgroep. Dat hebben wij bij de bibliotheek ook hoog op onze agenda staan. Dank voor de fijne samenwerking en geniet van het welverdiende pensioen!


Monique van Roosmalen, Sondervick College

Dank voor de prettige samenwerking in de beginjaren van het samenwerkingsverband Helmond-Peelland. We hebben daar met pionieren als pilot de eerste schreden gezet in het vormen van de nieuwe samenwerking. Ik wens je in de toekomst vele mooie jaren toe.


Alma van Bommel, ds. Pierson College

Beste Lambèrt, met veel plezier heb ik in ORION-verband lange tijd met jou mogen samenwerken. Ik heb je leren kennen als een bevlogen bestuurder, met passie voor het onderwijs, met oog en hart voor leerlingen en medewerkers. Heerlijk nuchter, met humor en het vermogen te relativeren, een echte levensgenieter! Wijs, ervaren, altijd collegiaal! Groot kunnen denken, maar ook steeds het kleine kunnen zien en waarderen. Ik heb genoten van onze samenwerking en ga het contact met jou zeker missen! Veel geluk en plezier gewenst! Op naar een leven zonder volle agenda's, met tijd voor andere dingen. Geniet samen met je vrouw, kinderen en kleinkinderen in goede gezondheid van een mooie toekomst! Beslist tot ziens!


Dorien Leijte, Jan van Brabant College

Hallo Lambèrt, 'Zonder wrijving geen glans', waren jouw gevleugelde woorden en dat heb ik meer dan eens mogen horen toen ik deel uitmaakte van de GMR. Je handelde altijd in het belang van de school, probeerde je me duidelijk te maken, maar ik zag dat vaak anders. Uiteindelijk komt alles goed. Ik wens je voor de toekomst veel geluk en dat zal, jou kennende, niet zonder werk zijn. Het zou ook jammer zijn van je kundigheid en ervaring. Tot ooit!


Job Christians, Onderwijs Maak Je Samen

Beste Lambèrt, na een boeiende carrière in het onderwijs gaat er voor jou een nieuwe fase van het leven in. Meerdere malen hebben we elkaar gesproken, veelal om onder het genot van een kop koffie bij te praten en de onderwijsarena te beschouwen. Altijd kwam duidelijk jouw hart voor de Jan naar voren in deze gesprekken. Zo'n gepassioneerde bestuurder gun je elke onderwijsinstelling. Dank voor het vertrouwen voor de keren dat we een bescheiden bijdrage mochten leveren aan het onderwijs op de Jan van Brabant. Dat hebben we bijzonder gewaardeerd. Ik wens jou en de jouwen alle goeds en hoop van harte je nogmaals te treffen ergens in het land.


Saskia Heunks, Trion Opleidingsschool

Beste Lambèrt, als belangrijk lid van het Trion bestuur heb jij er de afgelopen jaren voor gezorgd dat het Jan van Brabant College op de kaart is komen te staan als onderdeel van de Trion Opleidingsschool. Het Jan van Brabant is daarmee niet alleen een plek waar leerlingen welkom zijn en mogen leren, maar ook een plek waar aankomend docenten een veilige en stimulerende leeromgeving vinden om het beroep te leren. Jouw geloof in het belang hiervan en je vasthoudendheid om dit van de grond te krijgen hebben dit mogelijk gemaakt. Dank voor alles wat je voor Trion hebt betekend. Heel veel geluk en goede gezondheid toegewenst, we zullen je missen. Het ga je goed Lambèrt!


Ria Maelissa, Jan van Brabant College

Hoi Lambèrt, In het zelfde jaar begonnen en in het zelfde jaar het vertrek bij het Jan van Brabant. Dank je wel voor de goede samenwerking, jij hebt alles voor de school gedaan wat maar mogelijk was. Veel gezondheid, geluk en geniet met Wilma van de kinderen en kleinkinderen.


Hans Lortye, voormalig directeur LXarchitecten

Beste Lambèrt, graag had ik van jou persoonlijk afscheid willen nemen, net zoals jij anderhalf jaar geleden ook op mijn afscheidsborrel aanwezig was. Helaas gaat dat niet. Als vertegenwoordiger van ons architectenbureau heb ik veel mooie herinneringen aan de diverse bouwprojecten die gerelateerd zijn aan het Jan van Brabant College. Mijn Helmondse carrière begon ermee (de verbouwing van de Paterskerk tot aula, docentenkamer en bibliotheek in 1989), en eindigde ermee (de nieuwe uitbreiding van de Kleine Jan aan de Deltaweg in 2019). Een periode van maar liefst 30 jaar! In de tijd dat jij aan het roer stond heb ik jou als een kundige en plezierige opdrachtgever en contactpersoon ervaren. Regelmatig wist je op diplomatieke wijze eventuele oneffenheden glad te strijken. Voor het vertrouwen, dat je sinds jouw start bij het Jan van Brabant College in ons bureau en mij als architect gesteld hebt wil ik je dan ook van harte bedanken. Ongetwijfeld ga je vanaf nu andere interessante en zinvolle dingen doen. Ik wens je daarbij veel succes en plezier.


Hanneke van Beeck, Jan van Brabant College

Hoi Lambèrt, de tijd van werken is voorbij.... Genieten van de andere mooie dingen in het leven is gekomen... Heel veel geluk en gezondheid gewenst, moge je er vele jaren van genieten, dat is je van harte gegund!


Corrie Pepping, voormalig vestigingsdirecteur Jan van Brabant College

Beste Lambèrt, het klopt inderdaad, dat ene dossier “nieuwe huisvesting Molenstraat” (ED 27-6-2020) niet afgerond…. Vanaf mijn start als vestigingsdirecteur aan de Molenstraat in oktober 2006, heeft bouw, nieuwbouw en verbouwing altijd op de agenda van ons directieoverleg gestaan. En gebouwd hebben we! 
Vierde verdieping op het C-gebouw, verbouwing van de derde verdieping C-gebouw, vervanging van het klassieke laboratorium A-gebouw, algehele renovatie A-gebouw, verbouwing aula en receptie, verbouwing personeelskamer, renovatie mediatheek, renovatie D-gebouw, ingebruikname en inrichting E-gebouw. Het was een geweldige uitdaging waar we samen ook met veel genoegen en passie aan gewerkt hebben. Voor die prachtige locatie aan de Molenstraat, het hart van Helmond, een veilige én plezierige plek voor leerlingen en personeel, met alle voorzieningen voor goed en eigentijds onderwijs. 
Naast bouwen in fysieke zin, had ook het bouwen aan de kwaliteit van het onderwijs en het team onze voortdurende aandacht: het vormgeven van het bèta-profiel, de introductie van het tweetalig onderwijs, de Brainportschool, de permanente investering in kunst en cultuur en de aandacht voor leerlingen met een zorgvraag. Met op alle onderdelen steeds de structurele vraag: gaat het goed, kan het beter?
Dat ene dossier mag dan niet afgerond zijn binnen jouw termijn, je hebt er wel voor gezorgd dat de kracht van de vestiging Molenstraat “staat als een huis”, dat overdraagbaar is naar welke nieuwe huisvesting dan ook. Dat heb je vooral gedaan door zelf te geloven in wat je doet, de mensen om je heen te stimuleren maar ook te steunen waar nodig, en altijd met open vizier tegemoet te treden. Leiderschap pur sang. Helmond heeft geboft met jou, de Molenstraat heeft geboft met jou, het Jan van Brabant College heeft geboft met jou en ik heb geboft met jou.

Alle goeds, geniet samen met Wilma, kinderen en kleinkind van de mooie dingen in het leven.


Henny van de Wetering

Beste Lambèrt, als je me 50 jaar geleden had verteld dat je het onderwijs in zou gaan had ik je niet geloofd. Dat geldt overigens ook voor mijzelf. Desondanks hebben we allebei onze plek in het onderwijs gevonden. In jouw geval heb je veel aspecten van het onderwijs mogen leren kennen. Je hebt zelf onderwijs ondergaan, je hebt les gegeven, je bent planmatig met het onderwijs bezig geweest, je hebt leiding gegeven, je hebt onderwijs vorm gegeven, en ook in de randen rond het onderwijs ben je actief geweest. Je kunt terugkijken op een geweldige carrière! De waardering voor jou is dan ook enorm. Dat heeft zeker ook te maken met jouw betrokkenheid, jouw integriteit, jouw onuitputtelijke energie en jouw altijd aanwezige inzet. Je hebt een groots afscheid verdiend en dat is door de omstandigheden in een andere vorm gegoten, maar de intentie om waardering uit te spreken is er niet minder om. Alle lof voor jou! Geniet van alle dingen die jou nog te wachten staan. En geniet ook in de vrijkomende tijd van Wilma, je kinderen en hun partners en je kleinkinderen. Je verdient een geweldige tijd als gepensioneerd onderwijsman. Dat gaat ongetwijfeld lukken, zoals tot nu toe ook alles uitstekend gelukt is.


Baukje van Lieshout

Beste Lambèrt. Dan is ineens het moment daar dat je afscheid gaat nemen van het werkzame leven. Afscheid van een school waar je duidelijk een groot hart voor hebt/had. Ik wil je bedanken voor de persoonlijke aandacht die je voor iedereen had. In de voor mij moeilijke tijden was dat ene praatje of die ene vraag gerustellend en zeer prettig! Als school gaan we een gedreven man verliezen. Zou je graag persoonlijk bedanken, maar dat is nu even niet zoals het kan. Wens jou met jouw gezin en familie alle goeds toe in de toekomst. Geniet van het welverdiende pensioen!

Astrid Verhage

Beste Lambèrt, bedankt voor de fijne samenwerking heel veel geluk en gezondheid voor de toekomst. Het enige wat je nu nog staat te doen is genieten van je welverdiende pensioen, samen met je vrouw, kinderen en kleinkinderen.


Sandra van den Berg, Jan van Brabant CollegeAd van Hest, voormalig voorzitter Raad van Toezicht

Beste Lambèrt, eerst als bestuurslid later als lid en als voorzitter van de raad van toezicht heb ik jou leren kennen als een betrouwbare, consciëntieuze en energieke rector/bestuurder. Het is prettig samenwerken met jou, in de eerste plaats omdat je een fijn mens bent die liefde en respect heeft voor zijn college c.q. de leraren en de leerlingen. In de tweede plaats omdat je professionaliteit koppelt aan werken in een goede sfeer, in onderling vertrouwen, niet zoekend naar de confrontatie maar naar samenwerking en verbetering. In al die jaren stond je voor Jan van Brabant, sterker nog je was Jan van Brabant. Je zult ongetwijfeld nog enige jaren bestuurlijk actief blijven op verschillende gebieden. Ik wens je veel succes en een goede gezondheid in deze nieuwe fase van je leven.


Arn Bressers, Commanderij College

Hallo Lambèrt, een videoboodschap had ik al via het SWV gedaan, daarom nu een geschreven boodschap vanuit mijn kant. Ik heb ontzettend fijn met je samen kunnen werken. En doe dat nog steeds. Je nuchtere kijk, droge humor en constructief denken over de vraagstukken zorgen ervoor dat ik steeds met plezier uitkijk naar de momenten dat ik met je kan samenwerken. De laatste tijd is de samenwerking nog verder geïntensiveerd en hebben we ook vele telefoon-gesprekken met elkaar gevoerd. Ik kijk er met heel veel plezier op terug. Het is ontzettend fijn om met iemand als jou zoveel te kunnen spiegelen. Het is leerzaam en vooral ook plezierig geweest. Dat zal ik gaan missen. Het ga je goed Lambèrt. Graag tot ziens en nogmaals hartelijk dank voor alles!


Mariëtta van Asten, gepensioneerd, Jan van Brabant College

Hoi Lambèrt, ik begin met een paar steekwoorden, die jou van alles zullen zeggen. Het begin: Helmond, 1998, kermis, rector Stedelijke Scholengemeenschap Jan van Brabant, Vier jaar later: 2002, verzelfstandiging, bruidsschat, dienstbodekamertje zolder Het einde: in 2016 ging ik al met vervroegd pensioen. Een goede en heel fijne werkrelatie/samenwerking van 17 jaar, eerst op afstand, maar vanaf 2002 een stuk dichterbij. Ik heb in deze tijd veel van je geleerd. Bedankt voor alle steun en vertrouwen, die ik altijd van je heb gekregen. Stilzitten is een woord, dat in jouw woordenboek niet voorkomt. Niets doen is ontzettend moeilijk voor je. Jammer dat een persoonlijke handdruk nu even niet kan. Geniet van je vrijheid en van je pensioen, je hebt vast nog veel te doen! Martin en ik wensen jou, Wilma en (klein-)kinderen nog heel veel jaren in goede gezondheid.